lördag 31 oktober 2009

Träning med kollegorna


Hej, Zebbe här.

I torsdags var det träning med jobbet. Lydnad och skydd på schemat.

Lydnaden går nu till stor del bra, problemen vi har är framförgåendet och kvarsittandet på inkallningen, Nixon vill va med husse lite för mycket.
Platsliggningen går bättre och bättre, la honom med en tik och det fungerade bra, mindre pip och en överlag, lugnare plattsliggning än innan. Nu ska han lära sig att ligga kvar med skotten också.

Skyddsträningen gick bättre än sist, släppande och bevakning är inga problem. Problemet är överfallet där han glömmer att bita, gick bättre men måste öppna munnen lite mer och bli trygg i att bita ihop även om han har alla fyra tassar i luften. Men vi ligger i så ska vi nog bli klara för uppkörning i början av december.

Idag på träningen gick jag figurant till vår instruktörs hund och det är skillnad att gå som figurant till hund och hund, denna hund är en elit hund med ett fruktansvärt bett och han är stark som en oxe, inte så lätt att bli stillastående och passiv när han drar och sliter med alla sina muskler. Men det är väldigt häftigt när man inser vilken kraft det är i hundarna.

Nu ska vi ut och träna! Hörs

2 kommentarer:

  1. Tjoho!! Hälsa Nix grattis på Tvåårsdagen i efterhand!!! Men du..jag tycker du ser argare ut än Nixon på bilden!! Le för fan!!

    SvaraRadera
  2. Vad skoj att du skriver om träningen...Tänkte låta Rut testa lite skydd *asg* Njä, bara skoja. men lite framförgående skulle vi vilja kunna iaf. Varför kan man inte välja namn och webb adress här när man ska svara på inlägget? Kontot på googel använder jag aldrig, tror inte ens att mail adressen finns kavr på riktigt.

    Anki och Doggarna

    SvaraRadera